Checkbrutonetto rekent voor u uit hoe uw netto besteedbaar inkomen verandert als gevolg van maatregelen van de overheid.
Doe de check
28 Nov 2015

Uw kinderbijslag 2015 berekenen

De kinderbijslag is één van de kindregelingen waarmee de overheid mensen met kinderen financieel ondersteunt. Hiermee betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt de kinderbijslag uit. Hoe hoog de kinderbijslag is, hangt af van hoeveel kinderen u heeft en hun leeftijd.

Met checkbrutonetto.nl kunt u zelf precies uitrekenen of u recht heeft op kinderbijslag en zo ja hoeveel.

Een voorbeeld: stel u bent alleenstaand en verdient in 2015 in loondienst €23.000 bruto per jaar. U heeft 3 kinderen van 12, 7, en 5 jaar oud. Zie het plaatje hieronder hoe u dit op het tabblad 'Stap 1: Uw gegevens' invult op checkbrutonetto.nl:

Invoer gegevens.
Invoer gegevens.


Als u nu klikt op het tabblad 'Stap 2: Resultaat' en in de tabel kijkt op de regel voor de kinderbijslag dan ziet u of en hoeveel kinderbijslag u krijgt in 2015. Wilt u meer informatie over de specifieke berekening van uw kinderbijslag klik dan op het rondje met de i naast het bedrag. Zie het plaatje hieronder wat u dan te zien krijgt:

Resultaat kinderbijslag.
Resultaat kinderbijslag.