Checkbrutonetto rekent voor u uit hoe uw netto besteedbaar inkomen verandert als gevolg van maatregelen van de overheid.
Doe de check
28 Nov 2015

Uw kindgebonden budget 2015 berekenen

Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Het is een van de toeslagen die u van de belastingdienst kunt krijgen (net als de zorgtoeslag, de huurtoeslag en de kinderopvangtoeslag). De Belastingdienst/Toeslagen betaalt het kindgebonden budget uit. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, uw vermogen, uw gezinssituatie, hoeveel kinderen u heeft en hun leeftijd.

Met checkbrutonetto.nl kunt u zelf precies uitrekenen of u recht heeft op kindgebonden budget en zo ja hoeveel.

Een voorbeeld: stel u bent alleenstaand en verdient in 2015 in loondienst €23.000 bruto per jaar. U heeft 3 kinderen van 16, 12, en 5 jaar oud. Zie het plaatje hieronder hoe u dit op het tabblad 'Stap 1: Uw gegevens' invult op checkbrutonetto.nl:

Invoer gegevens.
Invoer gegevens.


Als u nu klikt op het tabblad 'Stap 2: Resultaat' en in de tabel kijkt op de regel voor het kindgebonden budget dan ziet u of en hoeveel kindgebonden budget u krijgt in 2015. Wilt u meer informatie over de specifieke berekening van uw kindgebonden budget klik dan op het rondje met de i naast het bedrag. Zie het plaatje hieronder wat u dan te zien krijgt:

Resultaat kindgebonden budget.
Resultaat kindgebonden budget.


Als u geen recht heeft op kindgebonden budget kunt u in deze extra informatie zien waarom dit zo is. Zie het plaatje hieronder als voorbeeld wat u dan te zien krijgt (waarbij u €100.000 bruto per jaar verdient en €1.000.000 aan spaargeld op de bank heeft staan):

Resultaat kindgebonden budget.
Resultaat kindgebonden budget.