Checkbrutonetto rekent voor u uit hoe uw netto besteedbaar inkomen verandert als gevolg van maatregelen van de overheid.
Doe de check
28 Nov 2015

Uw zorgtoeslag 2015 berekenen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om tegemoet te komen in de kosten van een zorgverzekering. Mensen met een laag (midden)inkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Zo blijft de zorg voor hen betaalbaar en toegankelijk. Hoeveel zorgtoeslag iemand kan krijgen, hangt af van onder andere het inkomen, vermogen, en de leefsituatie. De Belastingdienst/Toeslagen betaalt de zorgtoeslag uit. De maximale zorgtoeslag die een alleenstaande Nederlander kan ontvangen in 2015 is €78 per maand. Een Nederlander met toeslagpartner kan per maand maximaal €149 zorgtoeslag ontvangen.

Met checkbrutonetto.nl kunt u zelf precies uitrekenen of u recht heeft op zorgtoeslag en zo ja hoeveel.

Een voorbeeld: stel u bent alleenstaand en verdient in 2015 in loondienst €23.000 bruto per jaar. Zie het plaatje hieronder hoe u dit op het tabblad 'Stap 1: Uw gegevens' invult op checkbrutonetto.nl:

Invoer gegevens.
Invoer gegevens.


Als u nu klikt op het tabblad 'Stap 2: Resultaat' en in de tabel kijkt op de regel voor de zorgtoeslag dan ziet u of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt in 2015. Wilt u meer informatie over de specifieke berekening van uw zorgtoeslag klik dan op het rondje met de i naast het bedrag. Zie het plaatje hieronder wat u dan te zien krijgt:

Resultaat zorgtoeslag.
Resultaat zorgtoeslag.


Als u geen recht heeft op zorgtoeslag kunt u in deze extra informatie zien waarom dit zo is. Zie het plaatje hieronder als voorbeeld wat u dan te zien krijgt (waarbij u €100.000 bruto per jaar verdient en €1.000.000 aan spaargeld op de bank heeft staan):

Resultaat zorgtoeslag.
Resultaat zorgtoeslag.